Natuurgeneeskundige therapie

Wat doet een natuurgeneeskundig therapeut?

Heb jij al langer last van lichamelijke of geestelijke klachten (of allebei)? En heb je het gevoel dat je hier zelf niet meer uitkomt? Wellicht is natuurgeneeskundige therapie iets voor jou? Natuurgeneeskundige therapie in Uithoorn en omgeving.

De natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde. Onze voorouders maakte al gebruik van planten en kruiden om gezond te blijven en zichzelf te genezen. Onze behandelingen zijn gericht op het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Voorbeelden van klachten waar wij een ondersteuning en of behandeling voor bieden zijn:

Auto-immuunziekten, bijvoorbeeld:

Darmklachten, bijvoorbeeld:

Huidaandoeningen, bijvoorbeeld:

Allergieën, bijvoorbeeld:

Chronische ontstekingen, bijvoorbeeld:

Hormoonklachten, bijvoorbeeld:

Stress klachten, bijvoorbeeld:

Psychische klachten, bijvoorbeeld:

N.B. Mocht jouw klacht of aandoening hier niet bij staan dan hoeft dit niet te betekenen dat wij jou niet op een natuurlijke wijze kunnen helpen/ondersteunen. Neem altijd contact met ons op mocht je twijfelen (zie de chatfunctie rechtsonder of bel/mail ons)

Boek hier een intakegesprek (90 minuten):

Nadat je een afspraak hebt gemaakt voor het eerste consult hebben wij allereerst een intakegesprek. De eerste afspraak duurt altijd anderhalf uur (90 min). 

Door goed met elkaar af te stemmen wat je wens en doelstelling is gaan wij een persoonlijk behandelplan voor je maken.

Een Natuurgeneeskundige Therapeut kijkt naar lichaam en geest. Door het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren, help je het lichaam om weer zichzelf te herstellen en/of genezen. Op basis van je klachten maken wij gebruik van drie soorten behandelmethodes:

  1. Homeopathie (behandeling op homeopathische wijze middels potenseringen en verdunningen.
  2. Fytotherapie (gebruik maken van diverse geneeskrachtige kruiden inclusief ayurvedische en traditionele chinese geneeswijze ).
  3. Orthomoleculaire Therapie (een Orthomoleculaire Therapeut behandelt met voedingsstoffen en supplementen).

Natuurgeneeskunde valt onder de alternatieve of complementaire geneeswijze en kunnen een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Hierbij zal er altijd rekening gehouden moeten worden tussen de wisselwerking van het gecombineerde gebruik van reguliere (medicijnen) en alternatieve geneesmiddelen.

Wij zullen je dan ook tijdens het eerste gesprek een aantal medische vragen stellen zodat wij een goed behandelplan kunnen opmaken. Ook bespreken wij in hoeverre het waardevol persoonlijk voor jou kan zijn om verder onderzoek zoals bijv. een bloedwaardentest of ontlastingsonderzoek te ondergaan of dat wij ervoor kiezen om bijv. de Bravemann test of een Hormoon Profiel Meting toe te gaan passen.

Al na het eerste consult kun je aan de slag: na het eerste consult ontvang je via de mail jouw persoonlijke plan van aanpak welke wij al grotendeels samen hebben doorgesproken tijdens het intakegesprek. Hierin staan adviezen m.b.t. voeding, supplementen, geneeskrachtige kruiden, homeopathische middelen en lifestyle. Met deze persoonlijke instructies kun jij meteen aan de slag. 

Je doet er goed aan om in samenspraak met ons na het eerste consult een vervolgconsult in te plannen. Dit vervolgconsult vindt meestal plaats na zo’n 6 tot 8 weken na het eerste consult. Tijdens dit vervolgconsult bespreken wij de voortgang en eventuele uitslagen van onderzoeken en kijken wij samen welke vervolgstappen wij kunnen gaan zetten. Je zult circa 6 consulten nodig hebben voor een bepaalde klacht of aandoening. 

Het tarief voor het eerste consult is €125,–*, en is inclusief intake en zal anderhalf uur in beslag nemen. Je kunt hiervoor zelf een afspraak bij ons inplannen.

Het tarief voor een vervolgconsult is voor een uur  €85,–* en voor een half uur €65,–*. Deze kunnen wij alleen voor jou inboeken en zijn niet online te boeken.

Consulten zijn altijd exclusief de kosten voor eventuele onderzoeken,  supplementen, geneeskrachtige kruiden of homeopathische middelen. 

Als Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik in het bezit van een Medische Basiskennis conform de plato eindtermen en volg ik regelmatig aanvullende opleidingen. Zo blijven wij altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen op medisch gebied en ben jij bij ons in vertrouwde handen. 

*Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Move in Freedom. Expand your Mental & Physical Balance

Bertram 54, 1422 SC Uithoorn Tel: +31(0)297 56 38 11

E: info@moveinfreedom.com WWW: moveinfreedom.com

Copyright© 2020 Alle rechten voorbehouden aan ‘Move in Freedom’

× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:00 to 17:00
%d bloggers liken dit: