KETTLEBELL IS GESCHIKT VOOR IEDEREEN!

Kettlebell Small Group

is een zeer effectieve trainingsvorm voor mobiliteit, stabiliteit, kracht, core en conditie!

We Solve Real Problems

KettleBell Small Group Training

KettleBell is een trainingsmethodes die de tand des tijds heeft weten te trotseren. De KettleBell training pakt meerdere facetten van kracht- en conditie training tegelijk aan. Bij onze Small Group Training wordt heel goed op de houding en uitvoering gelet en geven wij een juist advies m.b.t. het gewicht waarmee de oefening uitgevoerd zou moeten worden voor het beste resultaat voor jouw op dat moment! Mits de uitvoering goed is en het gewicht goed gekozen kunnen we functie van schouder, oud en heup snel verbeteren en versterken.

Wat zijn de voordelen van kettlebell training?

KettleBell training is een bewezen methode om zowel je kracht, snelheid, coördinatie en core stability (stabiliteit van de rompspieren) maar ook de mobiliteit te verbeteren. De KettleBell training is mede zo aantrekkelijk door de hoeveelheid spieren die je tegelijkertijd traint. Dit maakt het een efficiënte methode voor een effectieve fullbody workout waar je door verschillende spiervezels en energiesystemen heen gaat.

Bij veel van de oefeningen train je de benen, rug, buikspieren, armen en schouders. Het bevordert niet alleen je spierkracht maar doordat je vele spieren tegelijkertijd inzet tijdens de training neemt ook je uithoudingsvermogen toe. Met recht kun je spreken van een ‘total body workout’ en afhankelijk van je lichaamsgewicht en je trainingsintensiteit verbrand je al snel ongeveer 400 calorieën in dertig minuten. 

Ben je al overtuigd van al deze voordelen en wil je graag aan de slag? 

Olle van Move in Freedom geeft deze Small Group Trainingen op dinsdag- en donderdagavond van 18:00 tot 19:00 bij TIM’Z GYM in Uithoorn! 

Schrijf je in voor een proefles of schrijf je natuurlijk direct in via de website van TIM’Z GYM 

TIM’Z GYM, Johan Enschedeweg 180, 1422DR te Uithoorn

 

Samenwerking tussen de spieren

Onderzoek heeft aangetoond dat bij een beweging de kracht veelal vanuit het onderste- naar de bovenste lichaamshelft overgebracht wordt. Kettlebell training draagt daaraan bij en leert het lichaam om de energie zo snel en krachtig mogelijk naar de bovenste lichaamshelft te verplaatsen. Dit bereik je niet met fitnessapparaat waar meestal uitsluitend een geïsoleerde beweging mogelijk is en je een beperkt aantal spieren traint.

Sportspecifieke krachttraining

Sportspecifieke krachttraining concentreert zich met name op specifieke bewegingen uit een bepaalde tak van sport. Hoe meer de training overeenkomt met de sport waarvoor je traint, des te groter het effect zal zijn op je sportprestaties. Dit effect kun je met een een kettlebell bereiken. Onder weerstand een beweging bewerkstelligen, waar jij de beweging leert te bepalen en wel zo precies mogelijk brengt je skills naar een nieuw niveau.

Met welk gewicht start een beginner?

Wanneer je nog niet bekent bent met kettlebell training dan is het aan te bevelen om in het kader van overbelasting met een relatief licht gewicht te beginnen. Laat de spieren en gewrichten de eerste weken eerst rustig wennen aan de belasting. Als richtlijn kun je aanhouden dat je als vrouw met een kettlebell van 8 of 12 kilo begint. Mannen kunnen starten met een gewicht van 12 tot 16 kilo. Probeer eerst het aantal herhalingen en/of sets op te voeren. Bij onze Small Group Training wordt

 

Krachttraining met Kettlebell

De kettlebell, ook wel Ball of Strength of Girya, is een soort kanonskogel met een handvat, waarmee je verschillende oefeningen kunt doen voor het hele lichaam. Deze mobiele kanonskogel heeft een rijk verleden en wordt vandaag de dag nog steeds in veel sportscholen en groeplessen gebruikt vanwege de enorme intensiteit die je kunt krijgen tijdens de trainingen.

Geschiedenis van de Kettlebell

 

De KettleBell verscheen in 1704 voor het eerst in het Russisch woordenboek onder de naam girja of girya. We kunnen er dus van uitgaan dat deze al ergens eind 1600 al werd gebruikt. De gebruikers van de KettleBell werden Gireviks genoemd.
 

Kettlebell training is een klassieke vorm van krachttraining die rond de 18e eeuw toegepast werd door Russische militairen. Deze trainingsmethode is niet lang geleden nieuw leven ingeblazen en sindsdien in veel sportcentrums niet meer weg te denken. Niet alleen krachtsporters, maar ook atleten die op zoek zijn naar sport-specifieke training weten de weg naar deze kanonskogel met handvat te vinden doordat deze trainingsmethode een grote transfer geeft naar andere disciplines en sporten. 

Zoals gezegd heeft de Girya een rijke geschiedenis en de oorsprong ligt in Rusland waar het Russische leger en de geheime dienst gebruik maakten van deze kanonsbal met handvat. Mensen die trainen met een kettlebell werden in die tijd Gireviks genoemd. Pas 20 jaar geleden werd de kettlebell echt populair toen Pavel Tsatsouline, geheime dienst trainer, de ball introduceerde in Amerika. Sinds die tijd is de populariteit aan een ware opmars begonnen en is de kettlebell niet meer weg te denken uit de fitness wereld.

Krachttraining met Kettlebell

Trainen met de kettlebell is op vele vlakken anders dan het trainen met dumbbells, halters of andere traditionele gewichten. Doordat de ball is voorzien van een handvat kun je een hefboom effect creëren waardoor het lichaam extra inspanning moet leveren om het gewicht op te vangen. Hierdoor train je niet alleen je kracht, maar ook flexibiliteit, stabiliteit, grip en uithoudingsvermogen. Daarnaast zijn de oefeningen vrij eenvoudig en meteen veelzijdig. Vaak zijn de oefeningen vrij explosief.

 

Een aantal oefeningen zijn:

  • Kettlebell Swing
  • Kettlebell Get-Up
  • Kettlebell Clean
  • Kettlebell Press
  • KettleBell Snatch

 

Voordelen Kettlebell

  • Eenvoudig uit te voeren oefeningen
  • Korte en intensieve trainingen
  • Krachttraining, flexibiliteit, core training en flexibiliteit
  • Uiterst mobiel en overal mee naar toe te nemen
  • Voor beginners als gevorderden

 

 

Move in Freedom. Expand your Mental & Physical Balance

Bertram 54, 1422 SC Uithoorn 

Tel: +31(0)297 56 38 11

E: info@moveinfreedom.com 

WWW: moveinfreedom.com

Copyright© 2020 Alle rechten voorbehouden aan ‘Move in Freedom’

× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:00 to 17:00