Wat is Overload Worldwide nu eigenlijk?

This is Overload Worldwide

Overload Worldwide™ is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut en is inmiddels de nieuwe standaard in de wereld van fysieke training!

Overload Worldwide onderwijst een op resultaat gerichte, allround benadering m.b.t. het fysieke (trainen). De beste inzichten, methodes en technieken worden aangeleerd waarbij het actief aanpassen en optimaliseren van de training en/of behandeling voor werkelijk uitzonderlijke goede resultaten zorgt.

Bij Overload Worldwide wordt alles vanuit de functionele anatomie bekeken. Doordat wij vanuit deze kennis naar het lichaam en het bewegingspatroon kijken, kunnen wij snel dysfuncties identificeren en natuurlijk oplossen.

Expend your mindset, Overload Worldwide

Bij Overload Worldwide leer je dus geen rijtjes maar leer je zelf nadenken, uitproberen en indien nodig aanpassen. Onderzoekend behandelen en behandelend onderzoek om het werkelijke probleem op te sporen en op te lossen.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, welke los ook veel te bieden hebben. Uiteindelijk is de opleiding die zij bieden T.O.P. C waarin je zo breed en kundig bent dat je met dit niveau Topsporters zoals Olympische atleten kunt begeleiden op het gehele fysieke vlak. Hierom heb ik voor het Entire Certification Program gekozen.

Dit betekent dat je iedereen kan helpen, een topsporter zal veel specifiekere hulp nodig hebben dan bijvoorbeeld een oude van dagen die moeite heeft uit een stoel te komen.

Hieronder een korte uitleg over de diverse modules.

Het Overload Worldwide “Entire Certification Program” bestaat uit:

T.O.P. Trainer Level A

Als T.O.P. Trainer level A ben je in staat om een compleet, optimaal en vooral een “gepersonaliseerd” trainingsprogramma voor je cliënten te kunnen samenstellen en uit laten voeren.

T.O.P. Trainer Level B

Als T.O.P. Trainer level B heb je beschikking over diverse meer specifieke trainingsmethoden zoals o.a. functionele training, power, acceleratie, deceleratie, snelkracht, explosiekracht en hormoontrainingen.  

Mylogenics™

De Mylogenics methode is een zeer effectieve behandelmethode m.b.t. het neuro-musculaire systeem. Mylogenics richt zich op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering. 
Het is een combinatie van Muscle activation technieken, Myofasciale release technieken en de nieuwste inzichten op het gebied van functie, herstel en revalidatie. 

Zie hier onderaan een kleine uitleg over de drie onderdelen van Mylogenics; Activation, Release en Rehad.

Onderstaande klachten zijn o.a. zeer goed te behandelen met Mylogenics:

 • Enkel klachten
 • Knie klachten
 • Lage rug klachten
 • Hernia klachten
 • Schouder klachten
 • Tennis- en/of golfarm
 • Nek klachten
 • Hoofdpijn klachten
 • Whiplash klachten  
 • Peesontstekingen
 • Slijmbeursontstekingen

Mylogenics Activation

Mylogenics Activation maakt gebruik van diverse testprotocollen m.b.t. het neuro-musculaire systeem en de bijbehorende reflexpunten.

Mylogenics Release

Mylogenics Release maakt gebruik van alle technieken om adhesie (verklevingen) van spieren, fascia en zenuwen te behandelen c.q. op te heffen. 

Mylogenics Rehab

Mylogenics Rehad maakt gebruik van vele actieve ‘Rehab’ technieken met betrekking tot kracht, power, snelheid en uithoudingsvermogen. Tevens maken we gebruik van stabilisatietechnieken en proprioceptieve trainingsvormen. 

T.O.P. Trainer Level C

Als T.O.P. Trainer Level C heb je praktisch en theoretisch alle vaardigheden uit de 6 modules uit het ‘Entire Program’ samengevoegd en verder uitgediept. De T.O.P. Trainer Level C module is dus weliswaar het vervolg op Level A & B, maar kan pas worden gevolgd nadat ook de opleidingen Mylogenics™ en Personal Hormonal Profiling™ volledig en succesvol zijn afgerond. Dit is de Entire Certification Overload Worldwide. 

Geef een reactie

× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:00 to 17:00
%d bloggers liken dit: