Wat is Mylogenics -Activation, -Release, en -Rehab?

Mylogenics is een unieke test- en behandelmethode doordat er gekeken wordt of er disfuncties zijn in het neuro-musculaire- en/of het musculaire systeem. Oftewel wordt de spier niet of onvoldoende aangestuurd, is er een spierzwakte en/of juist een verkleving.

Expend your mindset, Overload Worldwide

Door disfunctie ontstaan er compensatie patronen waar je jezelf misschien niet eens van bewust bent. Deze compensatie patronen hinderen je potentiële prestatieniveau, zelfs plateau’s ontstaan vaak juist hierdoor.
Compensatie patronen veranderen is een verandering van  jouw biomechanica waardoor de effectiviteit van deze mechanica negatief beïnvloed wordt. Gewrichten lopen zo gevaar op irritatie, ontsteking en/of slijtage naast de beperking van de bewegingsuitslag, wat op zichzelf al een behoorlijk probleem is.

De oprichters van Overload Worldwide zijn van oorsprong fysiotherapeuten die destijds bij Defensie werkzaam waren bij de Mariniers. Doordat zij niet tevreden waren over de mogelijkheden die zij als fysiotherapeuten hadden, zijn zij vele andere methodes gaan bestuderen. Alle technieken die snel en blijvend resultaat gaven zijn uiteindelijk in Mylogenics bijeengekomen, waarbij het denkpatroon een zeer groot en onmisbaar onderdeel is. Vandaar hun leus: Expand Your Mindset!

Werking van Mylogenics

Als er problemen zijn met het aansturen van de musculatuur doordat er neurologisch een prikkel niet goed doorkomt verandert de biomechanica van het lichaam. Het lichaam moet zich aanpassen aan deze situatie en compenseert om hiermee om te gaan. Hierdoor start er een vicieuze cirkel waar vroeg of laat kleine tot grote klachten uit voortkomen. Hetzelfde geldt ook als er een verkleving van het musculatuur heeft plaatsgevonden.

Bij Mylogenics leren we vooral goed naar de biomechanica te kijken om ons te helpen een juiste begin diagnose te stellen. Daar waar we pijn of hinder ondervinden is namelijk vaak niet de oorsprong van dit ongemak. Door naar de biomechanica te leren kijken en dus een rijke kennis van de functionele anatomie te hebben, kunnen we beter onderzoekend behandelen en behandelend onderzoeken naar de werkelijke oorzaak van de disfunctie. Dit is dan ook de rede waarom er zoveel schijnbaar niet oplosbare problemen door Mylogenics behandelaren opgelost worden.

Er kunnen lichamelijke klachten zijn die ergens voelbaar zijn in het lichaam maar ook diegene die nog latent verstopt zitten. De prestatie zal hierdoor verslechteren doordat het lichaam niet efficiënt en volledig kan inzetten. Een latent probleem kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er maar geringe verbetering van de training is of dat er ronduit een plateau bereikt wordt waar men niet doorheen komt.

Een topsporter wil natuurlijk graag weten of er een disbalans is in zijn lichaam. Natuurlijk is dit niet alleen voor topsporters zo, in feite geldt dit voor iedereen die het meeste uit zijn of haar leven wil halen. Mylogenics wordt dus voor vele doeleinde ingezet; van prestatie verbetering, voorkomen van blessures en het behandelen ervan.
Dit is ook de rede waarom ik het volledige programma van Overload Worldwide ben gaan studeren. Het sluit perfect aan op mijn grootste passie; Move in Freedom! Fysiek maar ook in Mindset.

Hieronder een korte uitleg over de verschillende modules.

Mylogenics Activation:

Deze module maakt gebruik van het testen van het musculatuur en het neurologisch optimaliseren daarvan. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de Chapman’s Reflex Points (Lymfatische activatie punten). Het is echt verbazingwekkend om te ervaren dat een spier eerst zwak is en na activatie opeens veel sterker. Of dat een stijve spier ineens weer soepel is.

Mylogenics Release:

Deze module maakt gebruik van het opzoeken van disfuncties in het musculatuur m.b.t. verklevingen. De release technieken zijn in staat op een efficiënte snelle manier deze structuren weer vrij te maken.

Mylogenics Rehab:

Met de module Rehab is het mogelijk de herstelfase van een zware blessure en/of operatie significant te verkorten. Door op verantwoordelijke manier de juiste prikkel in het juiste gebied op het juiste moment te geven, kunnen we zorgen dat de nieuwe bindweefsels op de goede manier en in de juiste richting worden aangelegd. Een volledige remodellering en maturatiefase duurt respectievelijk 200 tot 500 dagen afhankelijk van de ernst van het trauma. Het betreft echte revalidatie van het bewegingsapparaat welke over alle wondgenezing fase doorloopt.

Mylogenics Advanced

Deze module is het volledige Mylogenics programma van Activation, Release en Rehab als basis. Hier wordt diep ingegaan op de werking van de wervelkolom, bekken en het neurologische systeem.

Van subluxatie tot het belang van een goed looppatroon. Inzichten met betrekking tot het analyseren van de lichaamstaal en gait (looppatroon) komen allemaal aan bod.

Conclusie Mylogenics

Mylogenics is dus uitermate geschikt om prestaties te verhogen, atleten door plateaus heen te helpen, mensen met fysieke klachten te helpen en vaak zelfs klachten waarvan zij dachten hiermee te moeten leren leven.
Ik behandel je graag maar woon je niet in de buurt geen paniek. Mylogenics behandelaars zijn er gelukkig door heel het land en daarbuiten. 

Wil je een behandelaar vinden bij jouw in de buurt ga dan naar: https://www.overloadworldwide.nl/certified-trainers/

Geef een reactie

× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:00 to 17:00
%d bloggers liken dit: