Little me becomes BIG ME!

 Actie/reactie
Als wij negatieve gedachten hebben zullen wij negatieve gevoelens voelen. Actie/Reactie, lichaam en geest zijn één unit en werken samen, zowel goedschiks als kwaadschiks, welke kant je uitgaat is jouw keuze. Leer bewust te kiezen voor dit moment, NU! 
Of je nu minder stress verlangt, meer liefde, meer wilt presteren in het leven of als sporter de basis is, om er echt te zijn! Niet in fictieve verhalen, onbewuste gedragspatronen,  die veel van onze energie en concentratie vergen.

Olle / Shunyata

Het Mechanisme van ons Lichaam en Geest

Om snel te reageren en het lichaam te beschermen moeten de hersenen van alles leren om gevaar voor te zijn. Dit is heel handig en belangrijk voor bijv. het geval van vuur. Als je jezelf een keer hebt verbrand pas je in het vervolg waarschijnlijk wel beter op. De hersenen gebruiken dus deze actie/reactie concepten o.a. om gevaar voor te zijn.
Er ontstaan ook concepten en aannames in ons leven die ons enorm vormen tot wat wij nu denken te zijn. Het kan zijn dat je op achtjarige leeftijd een nieuwe rekensom niet begreep en dat je vanaf die tijd het concept bij je draagt dat je niet goed bent in rekenen. Wat grappig is om te zien, is dat het juist logisch zou zijn om dan meer te oefenen met rekenen. Net als in de sportschool waar mensen vaak juist die apparaten overslaan die zij het hardste nodig hebben. Eigenlijk weten zij dit vaak zelf ook wel maar de angst om te falen, voor schut te staan, een onbehagelijk gevoel te ervaren, laat mensen besluiten dit niet te doen.
Hierboven kun je zien wat deze concepten en aannames met ons kunnen doen. Doordat je hiervan een onbehagelijk gevoel krijgt is de reactie van de geest om dit te vermijden. De geest (mind) is eigenlijk alleen maar op zoek naar plezier, geluk, liefde, vrijheid, etc. om je te behagen.

Ishayas’ Ascension

Ascension behoort tot de groep “meditatie vormen” maar is door zijn éénvoud en mechanische werking uniek. Wij noemen het dan ook liever Ascenden omdat het zo verschilt met wat men vaak over meditatie denkt. Zoals dat meditatie moeilijk is, je het jarenlang moet beoefenen voordat het werkt, je in een speciale houding moet zitten, het saai is, je gedachten moet stoppen, etc.

 

Ascension betekent letterlijk “het overstijgen van de chaos van de geest”. Dit brengt je voorbij je beperkingen. Ishayas’ Ascension werkt doordat het op mechanische wijze verschillende hersengebieden coherent samen laat werken. Deze toestand van het brein werd door Abraham Maslow “De Piek Ervaring” genoemd. Door de Ascension technieken kunnen we, dit krachtige coherent werkende brein op, o.a. de stress “dat er iets mis is” richten, waardoor we deze stress stelselmatig oplossen.

Voor meer informatie kom je gezellig naar één van onze Intro Lezingen over Ascension.

Wat kan Ascension voor je doen:

 • Het doorbreken van negatieve gedachten patronen. Stanford University heeft berekend dat wij gemiddeld 90.000 gedachten per/dag hebben waarvan 94% niet echt positief en/of origineel zijn.
 • Door dit te doorbreken heeft het lichaam en geest veel meer rust en kan het beter functioneren.
 • 20 minuten Ascenden genereert meer rust dan 8 uur slaap.
 • Wij worden efficiënter doordat wij ons veel beter kunnen concentreren.
 • Er wordt veel meer ruimte ervaren waardoor het gevoel van vrijheid groter wordt.
 • Het paradigma verschuift geleidelijk naar een visie die veel dichter bij jouw werkelijke aard ligt.
 • Versterkt je intuïtie en je creatieve vermogens.
 • De omgang met jezelf en de omgeving verbetert.
 • Je ervaart steeds meer en dieper de stilte waardoor jouw geest steeds moeilijker twijfels kan aanmaken doordat de ervaring gewoonweg te sterk is.
 • De geest wordt weer een werktuig van jouw werkelijke zelf. 
 • Little me becomes BIG ME!


Be your own hero!
Shunyata Ishaya

Geef een reactie

× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:00 to 17:00
%d bloggers liken dit: